Motivele pentru care  Liviu Dragnea a fost eliberat mai devreme. Cum și-a petrecut fostul lider PSD zilele de detenție

0
398

Liviu Dragnea a ieşit din Penitenciarul Rahova în 15 iulie, mai devreme decât era prevăzut. Magistrații Tribunalului Giurgiu spun că Liviu Dragnea s-a îndreptat.

Tribunalul Giurgiu a emis un document care arată cum și-a petrecut zilele de detenție fostul lider PSD. Liviu Dragnea a participat la cursuri care erau de fapt teste-grilă. Liderul PSD se pare că nu obţinea la toate testele punctaj maxim, deci prin urmare nu obținea credite pentru punerea sa în libertate.

De asemenea, se pare cp recompensele şi creditele au fost obţinute în perioada în care i s-a permis să muncească.

Dragnea a avut şi activitate redacţională, el insistând chiar să fie realizată o revistă a secţiei în care a fost închis în penitenciar.

Concluzia Tribunalului Giurgiu este că Dragnea a participat la activităţi cu caracter religios, la activităţi de grup, activităţi sportive, o serie de concursuri tematice şi la nenumărate programe având ca obiect redactare reviste

„În ceea ce priveşte participarea la cursuri, s-a menţionat ca singurele cursuri la care i s-a permis sa participe (pentru celelalte i se transmitea ca sunt sub pregătirea dlui. Dragnea) erau de fapt teste-grilă, la care se acordau credite doar celui cu cel mai mare punctaj. In concluzie, rezultă foarte clar că în toată perioada in care dlui. Dragnea i s-a permis sa muncească, acesta a fost stăruitor in muncă, dovada fiind recompensele si creditele care i-au fost acordate. La toate aceste cursuri dl. Dragnea a participat, dar nu la toate a luat punctaj maxim, neavând niciodată pretenţia ca se pricepe la toate (de exemplu: psihiatrie- modul cum funcţionează creierul, medicina- funcţionarea pancreasului si modul de declanşare a diabetului, etc.), aceste cursuri – test, nefiind nişte examene pe care le promovezi sau nu, scopul final fiind ca prin participare sa se acumuleze cunoştinţe, ceea ce s-a si întâmplat, fiind prezent la toate”, consemnează Tribunalul Giurgiu în încheierea de şedinţă privind eliberarea condiţionată a fostului lider social-democrat.

Mai mult, Dragnea a insistat ca în secţia în care a fost încarcerat să se realizeze o revistă, la a cărei redactare a şi contribuit, timp de câteva luni.

„De abia în octombrie 2020, în urma insistentelor dlui. Dragnea, s-a admis realizarea unei reviste a secţiei pe care este încarcerat si începând cu luna noiembrie a început sa redacteze această revistă până în luna martie, când revista a fost sistată, dl. Dragnea fiind introdus pentru a treia oară, nelegal, in carantină”, se mai arată în documentul citat.

Ca urmare a redactării revistei, Dragnea a primit chiar recompensa care a constat in ridicarea sancţiunii disciplinare, precum si credite.

Prin urmare, concluzia instanţei este: „Petentul Liviu NicolaeDragnea a participat la activităţi cu caracter religios, la activităţi de grup, activităţi sportive, o serie de concursuri tematice şi nu în ultimul rând la nenumărate programe având ca obiect redactare reviste. Atâta timp cât, din caracterizarea înaintată de penitenciar, rezultă că petentul a avut o atitudine pozitivă faţă de activităţile şi programele de educaţie şi asistenţă psihosocială, reuşind să-şi ridice şi sanctiunea disciplinară, natura infracţiunii nu poate conduce la concluzia că scopul preventiv educativ al pedepsei nu a fost atins”.

În ceea ce priveşte considerentele avute în vedere de completul de judecată de la Tribunalul Giurgiu, magistraţii au constatat că Dragnea îndeplineşte condiţiile pentru a fi liberat condiţionat atât sub aspectul conduitei pe care a avut-o în detenţie, cât şi din punctul de vedere al cerinţelor prevăzute în normele legale.

 

Sursa: Adevarul Zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.