Situație alarmantă la Iași: pacienţi diagnosticaţi cu tulpina Delta de Covid-19, internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase

0
355

Situația devine alarmantă la Iași. Un număr de 13 pacienţi diagnosticaţi cu tulpina Delta de Covid-19, sunt internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase. Dintre aceștia, patru sunt internați la ATI.

Directorul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Florin Roşu, a declarat luni că se constată o creştere lentă, dar constantă, a numărului de pacienţi Covid-19 internaţi în acest spital.

„Constatăm o creştere lentă, dar constantă a numărului de pacienţi Covid-19, cu tulpina Delta. În acest moment îngrijim nouă pacienţi cu Covid, având forme medii, dar care au potenţial să dezvolte forme severe. În ATI sunt patru pacienţi cu forme severe. Revin cu îndemnul către populaţie de a continua vaccinarea, aceasta fiind singura modalitate de a lupta împotriva pandemiei şi a trece cu bine peste această perioadă”, a declarat directorul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Florin Roşu, conform news.ro.

Prefectura Iaşi a anunţat, luni, că în această săptămână vor fi organizate mai multe centre mobile de vaccinare pe raza municipiului.

„Echipele medicale vor fi pregătite să ofere explicaţii tuturor persoanelor care au nelămuriri cu privire la vaccinuri şi vor fi gata să imunizeze persoanele care doresc să minimalizeze riscul unei infecţii COVID-19 sau care vor să plece cu mai puţine griji în vacanţă. Nu este nevoie de programare, vaccinarea se face pe loc şi aveţi nevoie doar de cartea de identitate sau de paşaport. Echipele mobile vor utiliza serul Johnson & Johnson care presupune o singură doză”, a afirmat prefectul judeţului Iaşi, Marian Grigoraş.

 

 

 

 

Sursa: Adevarul Zilei