Noi schimbări la platforma Instagram! Sunt vizați doar anumiți utilizatori

0
556

Schimbări majore la Instagram. În curând vor fi implementare mai multe măsuri care vizează creşterea securităţii şi intimităţii celor mici.

În primul rând, toate conturile create începând de săptămâna aceasta de cei sub 18 ani vor fi, în mod implicit, private. Asta înseamnă că doar persoanele care primesc aprobarea expresă a utilizatorului pot vedea conţinutul postat de acesta şi îi pot trimite mesaje.

În acelaşi timp, minorilor care au deja cont le va fi afişată o notificare prin care aceştia vor fi încurajaţi să-şi configureze contul pentru a fi privat.

Instagram a fost forţată să ia aceasta măsură de autoritatea pentru ptotecţia datelor din Marea Britanie, unde legislaţia prevede că platformele online trebuie să seteze ca private conturile celor sub 18 ani.

Totodată, Instagram implementează un sistem automatizat care detectează conturile suspicioase ce încearcă să ia legătura cu minorii. Contul unui adult care este raportat de mai mulţi copii, va fi automat blocat.

Tot pentru cei sub 18 ani, Instagram promite că va limita posibilităţile de targetare cu reclame, punând la dispoziţia advertiserilor mai puţine categorii de informaţii pe baza cărora să fie setate campaniile ce-i vizează pe cei mici.

În paralel, Instagram spune că lucrează la un instrument menit să depisteze singur conturile minorilor, fără a le cere acestora să trimită copii ale actelor de identitate.

 

Sursa: Adevarul Zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.