Klaus Iohannis îl ironizează pe Ludovic Orban

0
502

Ludovic Orban susține că președintele PNL trebuie să fie și premier. Declarația acestuia a fost făcută în contextul alegerilor interne din Partidul Național Liberal.

Întrebat ce părere are despre acest lucru, președintele României, Klaus Iohannis, a comentat ironic: „Este o teorie de campanie”, a spus surâzător președintele.

Ludovic Orban a spus că: „Cel care este ales președintele PNL, acela trebuie să fie premierul PNL. Așa este în democrație.

Dobândirea poziției de premier de către domnul Cîțu s-a făcut cu susținerea PNL, cu susținerea mea ca președinte PNL și asta nu reprezintă un atu convingător pentru a determina alegerea în funcția de președinte PNL.

Cel pe care îl vor alege cei 5000 de delegați ai partidului la congres ca președinte PNL, într-adevăr, trebuie să fie și premierul României. Și aici puteți să comparați între cei doi candidați, inclusiv pe modul în care au condus guvernul. Și în alegerea pe care o faceți, să hotărâți și cine va fi prim-ministrul PNL după acest congres (…)

Nu vorbim de alegerea unui tehnocrat într-o funcție administrativă. În 25 septembrie va fi vorba de alegerea liderului PNL. Aici este vorba de cu totul și cu totul altceva. Să conduci PNL nu e lucru simplu deloc. E un partid complicat (…) Trebuie să convingi oamenii de deciziile pe care le iei. Să ai capacitatea să le înspiri încrederea. Orice decizie care se ia presupune o cunoaștere profundă a mediului social, a zonei economice, analize extrem de serioase care țin de sociologie politică, care țin de toate științele care te ajută să iei decizii corecte

Mai este vorba și de altceva. Politica este și despre suflet, despre emoție, despre relație între oameni. Nu poți să nu fii un om care să ai vorbele la tine. Care să ai lipici la oameni, să ai capacitatea de a relaționa cât se poate de bine cu orice fel de om indiferent în ce categorie se găsește el.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.