Stelian Ion pune presiune pe magistrați pentru soluționarea dosarului „10 august”

0
249

Stelian Ion, Ministrul Justiţiei, susţine că soluţionarea dosarului „10 august” se află „la limita noţiunii de durată rezonabilă”

Ministrul Justiției, Stelian Ion, a declarat conform unui comunicat de presă că „Am aşteptarea unei anchete corecte, rapide şi în urma căreia să aflăm adevărul foarte clar în dosarul ’10 august’. Cred că suntem la limita noţiunii de durată rezonabilă de soluţionare a acestui dosar. Trei ani de zile în care opinia publică a aşteptat o soluţie în acest caz reprezintă o perioadă lungă de timp şi există o dezamăgire legată de faptul că s-a poticnit acest dosar”.

El a amintit că dosarul a fost redeschis şi se află la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde se judecă solicitări prin care se cere să se constate că s-a tergiversat soluţionarea.

„Dacă instanţa va considera că s-a depăşit durata rezonabilă, se va stabili o bornă în timp până când ar trebui să se finalizeze acest dosar. Am convingerea că dosarul ’10 august’ nu va avea soarta altor dosare, precum al Mineriadei sau al Revoluţiei, şi vom putea afla curând adevărul”, a transmis Stelian Ion.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.