Ultima zi în care se poate circula în UE fără certificate digitale

Astază este ultima zi în care se poate călători în UE fără certificate digitale. Începând de mâine, pentru trecerea frontierelor de stat vor fi recunoscute ca documente doveditoare ale vaccinării, trecerii prin boală și ale rezultatului negativ al unui test RT-PCR doar documentele ce conțin un cod QR.

Potrivit reprezentanților RO Vaccinare, începând de vineri la intrarea în statele membre ale Uniunii Europene, verificarea certificatelor se va realiza prin scanarea codului QR.

Aceste documente pot fi eliberate accesând site-ul https://vaccinare-covid.gov.ro/.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că „Tranzitarea frontierelor este posibilă și fără existența acestor certificate, dar cu respectarea normelor naționale de carantină din fiecare stat”.

RO Vaccinare mai anunță că documentul este gratuit, iar eliberarea acestuia se face rapid, în funcție de numărul de solicitări. În momentul generării certificatului, persoana care l-a solicitat este notificată prin e-mail. În cazul copiilor cu vârsta mai mică de 14 ani este necesar și acordul părinților.

Prevederile privind certificatul digital sunt stipulate în Regulamentul UE și sunt aplicabile doar pentru trecerea frontierei de stat, nu și pentru activitățile desfășurate în interiorul teritoriului național al României.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri