Cum explică specialiștii decesul unui bărbat vaccinat

0
609

Dr. Adriana Pistol a declarat marți, într-o conferință de presă la Guvern alături de șeful campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, că decesul unui bărbat vaccinat și infectat cu tulpina Delta nu ar trebui să îngrijoreze populaţia.

Pistol s-a referit la decesul unei persoane infectate cu tulpina Delta, vaccinată cu ambele doze, afirmând că aceasta avea multiple comorbidităţi şi că sunt persoane care din cauza problemelor de sănătate şi a vârstei nu dezvoltă protecţie suficientă la vaccin.

Adriana Pistol, directoarea Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP a transmis că “Vă referiţi la un caz de deces, la o persoană de 72 de ani, care a fost vaccinată cu două doze. Este vorba de o persoană cu multiple comorbidităţi şi aşa ceva în viziunea mea nu trebuie să ne îngrijoreze pentru că nimeni nu susţine că astfel de lucruri nu se pot întâmpla, sunt persoane care datorită patologiilor pe care le au sau chiar a vârstei asociat cu patologiile respective, nu dezvoltă protecţie suficientă la vaccin. Important este că alţii 19 nu au decedat deşi aveau şi ei comorbidităţi importante. Recomand să fie văzută întotdeauna cu predilecţie partea plină a paharului, deci totuşi vaccinul poate să salveze oameni chiar dacă se întâmplă şi accidente nefericite”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.