În ce comună au revenit restricțiile anti Covid-19

0
336

După ce rata de infectare cu coronavirus a sărit de 4 la mia de locuitori, mai multe restricţii au fost introduse în comuna Săbăoani din judeţul Neamţ.

Astfel, în comuna Săbăoani, incidenţa COVID-19 a ajuns la 4,43, motiv pentru care Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ a impus un set de măsuri cu o valabilitate de 14 zile, începând de astăzi.

Conform hotărârii de guvern, se închid cinematografele, nu se mai organizează spectacole, concerte şi activităţi sportive, se interzic nunţile şi activitate în baruri, cluburi şi discoteci, la Săbăoani.

Totodată, începând de vineri şi până duminică este interzisă circulaţia persoanelor în afara gospodăriei, în intervalul orar 20.00 – 05.00.

Hotărârea de Guvern nr. 826/2021

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ

Având în vedere:

– prevederile Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19;

– prevederile Hotărârii Guvernului nr. 826/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 11 august 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID 19;

– informarea Direcţiei de Sănătate Publică Neamţ privind situaţia epidemiologică la nivelul judeţului Neamţ;

În temeiul prevederilor art. 22, lit. b) din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 21/2004 privind Sistemul Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţă, cu modificările şi completările ulterioare;

desfăşurate în interior şi/sau în aer liber în comuna Săbăoani (4,43), unde se constată că incidenţa cumulată a cazurilor la 14 zile este mai mare de 3/1.000 locuitori.

Luni, mai multe restricţii au intrat în vigoare şi la Iaşi.

Decizia a fost luată în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi, unde s-a hotărât ca în comunele Cepleniţa şi Răchiteni, acolo unde rata de infectare a depăşit 3 la mia de locuitori, activitatea din baruri, restaurante şi terase, la interior şi exterior, să fie închisă.

Totodată, în cele două comune amintite, nu se va mai permite pentru următoarele 14 zile activitatea în sălile de joc. În plus, activitatea în centrele culturale, spectacole publice sau private, nu se va mai desfăşura.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.