Florin Cîțu execută și ultimul om cu funcție publică din tabăra lui Orban. În locul acestuia vine un politician care și-a împrumutat șeful de partid cu bani mulți

0
2924

Florin Cîțu continuă seria demiterilor în contextul alegerilor interne din PNL. Ultima demitere este Alexandru Bologan, secretarul de stat din Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării. După demiterea lui Alexandru Bologan, a fost numit imediat un controversat creditor al unuia dintre susținătorii săi.

Omul care l-a apărat pe Orban de bodyguarzi schimbat de Cîțu

Alegerile din 6 iunie 2021, unde liberalii din Sectorul 4 își aleg președintele, aduce un moment tensionat între BGS și Ludovic Orban. Ludovic Orban nu este recunoscut de acesta și este îmbrâncit pe scenă. Imediat în apărarea sa sare un tânăr secretar de stat de la Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării.

Alexandru Bologan este un antreprenor care a venit cu forțe proaspete să facă ceva în politică. A dezvoltat mai multe companii din IT&C, iar liberalii l-au numit secretar de stat la MCID. Lucrurile degenerează, iar poza în care Bologan face scut în fața a „bombardieri” pentru a-l apăra pe președintele partidului a făcut înconjurul presei.

Premierul a „eradicat” toți susținătorii președintelui PNL

În partid se făceau pariuri câtă vreme va rezista Bologan în guvernul condus de Cîțu. Până atunci, de la Sectorul 4, toți oamenii care-l susțineau pe Orban au fost schimbați din funcții. Horia Grigorescu zburase de la Poșta Română unde era director general, Andreea Miu fusese schimbată din directoratul Transelectrica, Mihaela Prodeus părăsise funcția de director al SMART SA, Cristian Meteleaucă fusese înlocuit de la conducerea Sălii Olimpia, iar Mihăiță Ursu fusese înlocuit de la șefia Tarom.

Dincolo de performanțele manageriale, toate persoanele aveau un inconvenient. Erau susținători ai lui Ludovic Orban. Schimbările au venit în momentul în care era nevoie ca premierul să demonstreze că „cine nu e cu el pleacă acasă”.

Schimbat cu un afacerist controversat din camarila lui Sebi Ghiță

Imediat ce a semnat Decizia 412, Florin Cîțu a iscălit și Decizia 413. Prin aceasta, în funcția de secretar de stat la MCID a fost numit George Nicolaie. Acesta este un consilier general la București și, deși nu a intrat în atenția publicului, a ocupat câteva poziții controversate.

George Nicolaie a fost membru CA la Poșta Română deși era asociat în firme cu același obiect de activitate. Asociat în mai multe firme de publicitate (Euromedia Grup, Euromedia Services și Universal Solution), Nicolaie a votat în CA-ul de la Poșta Română deși compania națională oferă la rândul său spații publicitare spre vânzare.

Noul secretar de stat este asociat la Euromedia, firma care a avut monopol pentru publicitatea din stațiile STB din București. Acest lucru nu l-a incomodat atunci când a fost numit și membru în Adunarea Generală a Acționarilor STB. Afacerea este complicată deoarece chiar atunci când George Nicolaie reprezenta interesele bucureștenilor în AGA Societății de Transport București, firma din care el deține 25% avea contract cu STB pentru înlocuirea stațiilor de autobuz.

Euromedia este firma care din 1998 are exclusivitate și monopol la publicitatea în stațiile de transport în comun din București. La momentul respectiv firma era considerată a face parte din „portofoliul” lui Sebi Ghiță.

George Nicolaie împrumut Pavel Popescu
Extras din declarația de avere completată de Pavel Popescu la data de 19 decembrie 2020 și înregistrată la Camera Deputaților la data de 21 decembrie 2020.

George Nicolaie secretar de stat după ce și-a creditat șeful de partid cu 133.000 de lei

Noul secretar de stat din guvernul Cîțu l-a împrumutat pe deputatul Pavel Popescu cu 133.000 de lei. Popescu, un susținător fervent al premierului a încasat banii în 2020. Tot atunci Popescu a primit 250.000 de lei cu împrumut și de la Beniamin Tăbăcaru, prim-vicepreședintele PNL Sector 4.

Odată devenit creditor al șefului de filială, Nicolaie a avut o ascensiune fulminantă. A primit o stipendie și o mulțime de influență la Poșta Română și a fost prima propunere a PNL Sector 4 pentru funcția de consilier general.

La alegerile interne din cadrul PNL Sector 4, Pavel Popescu a câștigat funcția de președinte, iar creditorul său a fost nominalizat ca și secretar de stat la Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării.

Declarația înregistrată la Primăria Capitalei de George Nicolaie în care datoria lui Pavel Popescu apare printre celelalte investiții ale politicianului

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.