Klaus Iohannis garantează că va fi găsită o soluție pentru situația politică actuală

0
350

Președintele Klaus Iohannis a susținut, în întâlnirea cu diplomații români, că va fi găsită „o soluție bună” pentru actuala criză guvernamentală.


Iohannis a declarat că „Vom găsi o soluție bună și pentru această criză. România continuă să fie o țară stabilă. Vă garantez că vom găsi cele mai potrivite soluții pentru actuala criză politică”.
Declarația lui Iohannis vine cu puțin timp înainte de discuțiile pe care le va avea cu liderii USR-PLUS, Dan Barna și Dacian Cioloș.

Ministrii USR-PLUS și-au dat astăzi demisia din Guvern, la aproape o săptămână de la izbucnirea scandalului din Coaliție odată cu revocarea ministrului Justiției, Stelian Ion.

USR-PLUS și AUR au depus în parlament o moțiune de cenzură, pe care liberalii lui Florin Cîțu, PSD și UDMR încearcă să o blocheze.

Președintele Klaus Iohannis a intervenit în conflictul din Coaliție, lansând un atac dur la adresa USR-PLUS, acuzând că „noua alianță” cu AUR este „un afront la adresa românilor”.

Șeful statului a comentat, pe Facebook, că prin moțiunea depusă alături de AUR, USR-PLUS „s-a discreditat iremediabil în fața românilor”. Iohannis face responsabil partidul condus de Barna și Cioloș de dinamitarea Coaliției și „compromiterea iremediabilă a întregului pachet de reforme asumat prin programul de guvernare”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.