Investitorii germani anunță că și-au pierdut încrederea în guvernul Cîțu

0
282

Într-un comunicat citat de Mediafax arată că, Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România), în privința actualelor evenimente politice, dorește să informeze toți factorii de decizie politică, că actualele evoluții politice au dus la pierderea încrederii companiilor germane în implementarea reformelor necesare și urgente.

Comunicatul AHK România arată că „Capacitatea de reformă și, prin urmare, configurarea condițiilor cadru ale viitoarelor politici economice în România depinde în mare măsură de factorii de decizie politică, care nu ar trebui să se concentreze pe apariția crizelor politice, ci pe implementarea continuă a reformelor. România are nevoie de un guvern capabil să acționeze pentru a face față provocărilor economice imense, de la Green Deal la transformarea digitală a economiei și pentru a menține competitivitatea amplasamentului investițional.

În loc de noi probleme și incertitudini legate de viitor, companiile din România au nevoie de toată atenția și sprijinul politic și administrativ. De exemplu, subvențiile oferite de UE trebuie să ajungă în economie, administrațiile trebuie să devină mai profesioniste și mai digitalizate și, astfel, nivelul de trai al populației să crească semnificativ”.

Înființată în 2002, AHK numără peste 550 de firme-membre și susține companiile germane la intrarea lor pe piața românească, fiind totdodată partener al firmelor românești interesate de piața germană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.