Guvernul va acorda vouchere pentru milioane de români. Cum poți intra în posesia acestora

0
298

În scopul susținerii campaniei de vaccinare, Guvernul României a hotărât acordarea de tichete de masă și organizarea unei loterii pentru persoanele care se vaccinează anti-COVID-19. Cei vaccinați după începutul lunii septembrie vor primi, cel mai probabil, din luna octombrie, o alocație de hrană în valoare de 100 de lei, sub forma a cinci tichete de masă.

Ordinul MS nr. 1.863/2021, publicat luni în Monitorul Oficial nr. 876,  stabilește regulile ce vor fi aplicate la acordarea alocației de hrană celor care se vaccinează complet împotriva COVID-19.

Mai exact, persoanele care s-au vaccinat (cu schema completă) după data de 3 septembrie (data intrării în vigoare a OG 19/2021, documentul care a introdus acordarea alocației de hrană pentru vaccinați) vor primi 100 de lei, sub forma a cinci tichete de masă.

Cei îndreptățiți vor putea lua tichetele de masă de la centrul de vaccinare, de la cabinetul medicului de familie sau de la ambulatoriul de specialitate, în funcție de locul în care s-a făcut vaccinarea (ultima doză).

Cele cinci tichete de masă vor trebui cerute, de către cei ce s-au vaccinat împotriva COVID-19 cu schema completă, în cel mult 60 de zile de la data în care au primit ultima doză de vaccin (sau singura, în anumite cazuri).

Ministrul interimar al sănătății, Cseke Attila, a declarat că “Estimăm că voucherele vor putea fi distribuite în centrele de vaccinare, cabinetele medicilor de familie și ambulatoriile de specialitate începând cu luna octombrie”.

Măsura acordării unor tichete de masă și posibilitatea înscrierii la o loterie cu premii în bani pentru cei care se vaccinează a fost introdusă spre sfârșitul lunii august, prin OG nr. 19/2021, ca un mijloc menit să încurajeze vaccinarea în rândul românilor.

Astfel, în primă fază a fost stabilit faptul că cei ce se vaccinează acum vor primi vouchere în valoare totală de 100 de lei (cele cinci bonuri de masă), în timp ce persoanele vaccinate înainte de finalul lunii august vor avea posibilitatea înscrierii într-o loterie cu premii în bani. Regulile loteriei nu au apărut încă.

Nu în ultimul rând, OG nr. 19/2021 stabilește recunoașterea certificatelor digitale verzi privind COVID-19 în interiorul României. Astfel, certificatele digitale COVID-19 pot fi utilizate, începând din 3 septembrie, și pe teritoriul țării noastre, nu doar în cazul călătoriilor în alte state membre ale Uniunii Europene, pentru atestarea vaccinării, testării sau trecerii prin boală a celor ce le dețin, informează avocatnet.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.