Vești bune pentru cei care primesc tichete culturale. Vezi ce se întâmplă cu valoarea acestora

0
309

Vești bune pentru sute de mii de angajați! Ministerul Finanțelor a luat decizia de a crește valoarea pentru anumite tichete.

Este vorba despre valoarea tichetelor culturale ce pot fi acordate salariaților cu ocazia evenimentelor speciale și care va fi majorată din octombrie 2021, conform unui ordin apărut în urmă cu o zi, în Monitorul Oficial, pe când valoarea tichetelor culturale ce pot fi acordate lunar va rămâne aceeași.

Ordinul Ministerului Finanțelor 1.096/2021 a fost publicat în Monitorul Oficial. Acesta prevede o majorare a valorii tichetelor culturale acordate pentru evenimente speciale, de la maximum 320 de lei, până acum, la maximum 330 de lei. Referitor la tichetele culturale acordate lunar, acestea rămân la valoarea de maximum 160 de lei.

Ambele valori sunt valabile începând cu semestrul al doilea din 2021, adică în perioada octombrie 2021 – martie 2022.

„Tichetele culturale sunt bilete de valoare acordate angajaților, lunar sau ocazional, pentru achitarea contravalorii de bunuri și servicii culturale”, scrie în Legea 165/2018, cu precizarea că este vorba de:

  • abonamente sau bilete la spectacole, concerte, proiecții cinematografice, muzee, festivaluri, târguri și expoziții, permanente sau itinerante, parcuri tematice, inclusiv cele destinate copiilor;
  • cărți, manuale școlare, albume muzicale, filme, în orice format.

Tichetele culturale pot fi emise atât în format tipărit, cât și în format electronic (asemănător unui card bancar). Acestea se acordă salariaților fie lunar, fie ocazional, motiv pentru care există valori diferite pentru ele, care se indexează semestrial prin ordin de ministru, în funcție de inflație, conform dcbusiness.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.