Ședință la Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență

0
286

Prefectura Bucureștiului a transmis că, Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență(CMBSU) va avea o întrunire miercuri de la ora 16:00, în sistem online, unde va fi discutată creșterea capacității pentru pacienții confirmați COVID-19 în secțiile de terapie intensivă a spitalelor din Capitală.

Prefectura nu precizează dacă va lua act de depășirea incidenței de 3/1000 a cazurilor de COVID-19 și, implicit, incidența noilor restricții. Potrivit legii, CMBSU are la dispoziție 48 de ore pentru a se întruni după depășirea incidenței de 3/1000.

Premierul Florin Cîţu a declarat, marţi la videoconferinţă cu prefecţii, reprezentanţii Direcţiilor de Sănătate Publică, managerii de spitale, şefii secţiilor ATI, UPU, reprezentanţii ISU şi cei ai ASSMB, că vrea mai multă implicare din partea Primăriei Capitalei cu privire la creşterea numărul de paturi la terapie intensivă în spitalele aflate în subordinea PMB, în contextul noului val al pandemiei. Şeful Guvernului a adăugat că reprezentanţii direcţiilor de sănătate publică trebuie să iasă din birouri şi să discute cu managerii spitalelor pentru a se asigura că există toate resursele necesare în perspectiva valului al patrulea al pandmiei de COVID.

GCS a transmis marţi, că potrivit datelor existente în aplicaţia alerte.ms, la nivel naţional există 1.131 de paturi de ATI destinate pacienţilor COVID-19. De asemenea, 990 de paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii ţări. În Bucureşti Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a avizat un număr de 239 de paturi de ATI pentru pacienţii care au coronavirus.

În contextul pandemiei, Capitala a depăşit miercuri incidenţa de 3 la mie a cazurilor de COVID-19, urmând să fie instituite noi restricţii, iar accesul la anumite evenimente să fie condiţionat de certificatului digital, care să ateste vaccinarea, trecerea prin boală sau existenţa unui test negativ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.