DNA face percheziții la Consiliul Județean Iași

DNA transmite oficial că perchezițiile ce au loc, joi, la CJ Iași sunt în cadrul unui dosar penal în care sunt cercetate pretinse fapte de corupție ce ar fi fost comise cu incepere din luna august.

Concret, faptele din acest dosar ar fi actuale iar intervenția procurorilor DNA Iași una foarte rapidă.

Potrivit aceleiași surse sunt percheziționate și alte două sedii ale unor instituții publice în legătură cu faptele din acest nou dosar.

Perchezițiile se pot face doar cu acordul unui judecător, potrivit legilor aflate în vigoare, ceea ce înseamnă că în dosar este începută urmărirea penală și față de persoane fizice sau juridice, nespecificate în răspunsul oficial al Direcției.

„La solicitarea dvs. din data de 23 septembrie 2021, Biroul de Informare şi Relaţii Publice este abilitat să vă comunice următoarele:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Iași efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, în perioada februarie – august 2021.

În cursul zilei de 23 septembrie 2021, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în patru locații situate pe raza județului Iași, din care trei la sediul unor instituții publice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Inspectoratului de Jandarmi Județean Iași și Direcției de Operațiuni Speciale din cadrul I.G.P.R.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, se arată într-un răspuns oficial transmis la cererea STIRIPESURSE.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au descins joi, 23 septembrie, la Consiliul Județean Iași, chiar în biroul președintelui CJ Iași Costel Alexe.

Conform reporteris.ro, ar fi vorba despre o acțiune a DNA București și se prespune că ar fi vorba de celebrul schimb de terenuri Eternitatea-Cicoarei. În acest dosar sunt anchetați șeful CJ, Costel Alexe, mai mulți consilieri locali PNL și reprezentanți ai Primăriei Iași, care au orchestrat tunul imobiliar.

Procurorii ar mai putea căuta documente referitoare la domeniul familiei Alexe din localitatea de graniță Sculeni.

În acest moment, perimetrul din jurul biroului președintelui CJ este baricadat și nimeni nu are acces în zonă, în afară de organele de anchetă.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri