PLAN ROȘU la Constanța. Incendiu la Spitalul de Boli Infecțioase

0
348

UPDATE :Au fost raportați patru pacienți decedați (un pacient decedat la parterul secției și 3 pacienți decedați în ascensor).

UPDATE :De la ISU CĂLĂRAȘI se trimit în sprijin 7 ambulanțe SMURD și o autospecială pentru transport victime multiple, iar de la ISU IALOMIȚA se deplasează o ambulanță SMURD și o autospecială pentru transport victime multiple .De la ISU GALAȚI acționează în sprijin o autospecială pentru transport victime multiple.

Pompierii ISU Dobrogea  au fost alertați să intervină vineri pentru stingerea unui incendiu izbucnit la Spitalul de Boli Infecțioase din municipiul Constanța.

Imagine

Incendiul se manifestă cu flacără deschisă și degajări mari de fum. Din primele date focul a izbucnit la secția ATI.

Au  fost activate planurile roșu și alb de intervenție.

Foarte multe ambulanțe și echipaje SMURD au ajuns în zonă pentru a transfera pacienți.

Operațiunea este în desfăsurare

„Spitalul este în subordinea primăriei, dar am activat planul Alb. Sunt ambulanțele. Nu este în subordinea președintelui CJ, dar suntem în contact în permanență cu cei care sunt la fața locului. Deocamdată, din ce știu, nu sunt victime și nu sunt răniți. Planul Alb înseamnă evacuarea UPU și a secției de terapie intensivă. Pacienții vor fi transferați la Spitalul Județean. Se va face și o triere, cei în stare critică vor fi duși la terapie intensiv,”a declarat Mihai Lupu, președintele CJ Constanța: 

Imagine

Imagine

Sursa: Realitatea de Constanta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.