Ludovic Orban: Nu votez legea certificatului verde pentru angajați în forma actuală, deși sunt un susținător al vaccinului

0
288

Fostul lider PNL Ludovic Orban a anunțat că el nu va vota în Camera Deputaților legea referitoare la obligativitatea certificatului verde pentru angajați, explicând că în forma în care se prezintă proiectul, ar încălca dreptul la muncă al oamenilor și ar îngrădi libertatea de alegere a acestora.

Legea certificatului verde obligatoriu la serviciu a fost respinsă săptămâna trecută în Senat, după ce doi senatori PNL neafiliați s-au abținut de la vot. PSD și AUR au votat împotriva proiectului de lege.

Întrebat cât de responsabili au fost cei doi colegi din Senat care s-au abținut de la votul legii pentru certificatul verde, Ludovic Orban a declarat luni seara la Digi24 că aceștia au votat în conformitate cu propria lor conștiință. „Și aici vă spun și eu dvs. că în forma care s-a dezbătut la Senat și în care a venit la Camera Deputaților, eu nu votez acest proiect”, a anunțat Ludovic Orban.

Întrebat dacă și ceilalți colegi neafiliați din Cameră nu vor vota textul, el a răspuns: „Nu”.

Ludovic Orban: Vaccinarea nu se face cu forța

„Deși, trebuie să o spun foarte apăsat, eu sunt un susținător al vaccinului, al vaccinurilor în general. Eu cred în vaccinuri, m-am vaccinat, m-am vaccinat și cu a treia doză, i-am convins pe toți colegii, prietenii, cunoscuții, membrii familiei să se vaccineze, am fost implicat în aceste campanii de încurajare a vaccinului. De altfel, construcția Comitetului Național de Vaccinare s-a realizat în mandatul meu de prim-ministru în discuțiile pe care le-am avut cu președintele României și cu premierul desemnat, dl. Ciucă. Dl. Gheorghiță a fost recomandat de dl. Ciucă.

Practic, eu susțin vaccinul, dar vă mai spun un lucru, care este mai puțin abordat: este demonstrat științific faptul că o persoană vaccinată poate transmite virusul. Este demonstrat științific. Avem „n” cazuri de persoane vaccinate care transmit virusul. Vaccinarea ne ajută pe noi. Cum ne ajută? Reduce riscul de îmbolnăvire și în același timp, dacă te îmbolnăvești – și sunt mii de persoane vaccinate care s-au îmbolnăvit –  ne ajută să nu dezvoltăm o formă severă. Dar nu împiedică răspândirea virusului de către o persoană vaccinată. O persoană vaccinată poate să răspândească virusul. Este demonstrat științific”, a spus Ludovic Orban.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.