Soțul Dianei Șoșoacă, iertat de instanță pentru că nu a purtat mască de protecție – subterfugii la proces

0
247

Judecătoria Iași au admis plângerea formulată de Dumitru Silvestru Șoșoacă și au anulat procesul-verbal de contravenție întocmit de Jandarmeria ieșeană. Soțul senatoarei Diana Șoșoacă fusese sancționat că nu purta masca de protecție.

„Instanța admite plângerea promovată de petentul Dumitru Silvestru Șoșoacă, în contradictoriu Inspectoratul de Jandarmi Județean (IJJ) Iași, împotriva procesului-verbal de contravenție din 15 noiembrie 2020, proces-verbal pe care îl anulează”, au precizat judecătorii ieșeni.

De remarcat este faptul că decizia nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Procesul dintre Dumitru Silvestru Șoșoacă și Inspectoratul de Jandarmi Județean Iași a început pe data de 24 decembrie 2020. Prin plângerea înregistrată pe rolul Judecătoriei Iași, soțul Dianei Șoșoacă a cerut anularea procesului-verbal de contravenție, iar în subsidiar, aplicarea sancțiunii cele mai ușoare, a avertismentului.

„Procesul-verbal trebuia să fie întocmit în prezența mea, întrucât am fost legitimat și am prezentat adeverința medicală care mă excepta de la purtatul măștii, adeverință care a fost desconsiderată de către jandarm, acesta spunându-mi că, dacă vreau, pot să contest amenda în instanță. Ceilalți participanți purtau cu toții măști, iar ca urmare a acestei adunări în campania electorală, nu a existat niciun infectat cu COVID-19”, a mai susținut soțul senatoarei Diana Șoșoacă.

„Pe 15 noiembrie 2020, în intervalul orar 16:00 – 18:00, în Piața Palatului Culturii din municipiul Iași a avut loc o manifestare publică de protest, la care au participat aproximativ 100 de persoane. IJJ Iași a luat măsuri pentru prevenirea tulburării ordinii publice și comiterii de fapte antisociale în timpul manifestării. În grupul de participanți la manifestarea publică a fost identificat numitul D.S.Ș., care nu purta mască de protecție, încălcând astfel prevederile Legii nr. 55/2020. Acestuia i s-a atras atenția cu privire la obligativitatea de a purta mască în spațiul public, dar acesta nu s-a conformat și nici nu a menționat sau prezentat o adeverință medicală din care să reiasă că suferă de boli ce afectează capacitatea de oxigenare, motiv pentru care a fost sancționat”, au menționat cei de la Jandarmeria ieșeană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.