Gabriel Zetea (PSD): Noi cerem mărirea pensiei cu 11% din prima lună de guvernare

0
276

Vicepreședintele PSD Gabriel Zetea, a declarat, luni seară, că PSD va cere mărirea pensiei cu 11% chiar din prima lună de guvernare.

„Combinația politică, conform structurii actuale a Parlamentului, care dă cea mai largă majoritate și care poate să asigure cea mai mare stabilitate unui guvern, nu funcționează. Și dacă nu o să funcționeze, nu o să funcționeze decât din vina celor care o fac, a oamenilor care încearcă în aceste zile să dea mâna. Sigur că vom ajunge la anticipate până la urmă. Și sigur că, având în vedere că nu este asigurată criza sanitară, prezența la vot va fi una foarte mică. Reprezentativitatea politicienilor va fi una foarte mică, iar acest lucru nu și-l dorește nimeni. PSD putea să aleagă calea ușoară de a ieși din această situație, adică noi puteam să stăm deoparte, să ne uităm de la înălțimea procentelor pe care le aveam în sondajele de opinie.

În primul rând, va trebui să vedem proiecte proiectate mai departe în Ministerul de Finanțe, în realitate. Un nou sistem de impozitare progresivă s-ar referi la probabil sub 10% din populația României, care au acumulat ceva mai mult decât ceilalți 90%.

La summitul marilor puteri s-a hotărât inclusiv taxarea suplimentară a multinaționalelor, tocmai pentru că guvernele țărilor dezvoltate nu mai au resurse naționale suficiente pentru a asigura serviciile sociale de bază. Nu mai există acești bani. Cei care au foarte mulți bani, și vorbim despre marile multinaționale ale lumii, au înțeles că trebuie să dea mai mult. Pe când în Romania, noi nu vrem acest lucru”, a precizat Gabriel Zetea.

Întrebat cu cât se mărește pensia, acesta a răspuns: „Acum, noi cerem cu 11% din prima lună de guvernare. Adică, dacă ne înțelegem în această săptămână, din 1 decembrie, noi cerem mărirea pensiei cu 11%. Eu sunt de acord să renunțăm și la pensiile speciale”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.