Vremea se răcește simțitor în toată țara – ninsori viscolite

0
343

Astăzi, în vestul, centrul şi nordul ţării, vremea se va răci şi pe arii extinse se vor semnala precipitaţii sub formă de ploaie şi trecător lapoviţă şi ninsoare, iar spre seară, în sudul şi estul Transilvaniei şi în jumătatea de nord a Moldovei, vor predomina ninsorile. 

În regiunile sudice şi sud-estice va fi în continuare cald pentru această dată, iar cerul se va înnora treptat şi mai ales seara, pe alocuri, va ploua slab. La munte, treptat vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zapada. Izolat cantităţile de apă vor depăşi 10…15 l/mp şi vor fi condiţii de polei. Vântul va prezenta intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari în zona montană înaltă, unde vor fi rafale de peste 60…80 km/h, viscolind ninsoarea. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 5 şi 15 grade, cu cele mai ridicate valori în sudul Dobrogei.

In Bucuresti, vremea va fi calda pentru aceasta data. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 14 grade.

La munte, cerul va fi noros şi se vor semnala precipitaţii predominant sub formă de ninsoare şi se va depune strat de zăpadă. Izolat cantităţile de apă vor depăşi 10…15 l/mp şi vor fi condiţii de polei. Vântul va prezenta intensificări, viteze mai mari urmând a se înregistra pe creste, unde vor fi rafale de peste 60…80 km/h, viscolind ninsoarea. Valorile de temperatură nu vor avea variaţii semnificative faţă de intervalul precedent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.