Handbalistele de la SCM Gloria Buzău și-au făcut debutul la Campionatul Mondial de handbal din Spania

0
450

România a debutat cu o victorie categorică la mondialele de handbal feminin din Spania, 39-11 (20-3) cu Republica Islamică Iran, debutantă în această competiție. Din păcate, meciul de debut al României s-a lăsat cu o accidentare ce pare gravă a mezinei Oana Borș, căreia îi transmitem multă sănătate și putere. Următorul joc al României este programat duminică, de la ora 19, cu naționala Kazahstanului.

Dacă nu ar fi fost portarul Fatemeh Kalili Behfar, care a salvat 14 șuturi în prima repriză, meciul inaugural al Iranului de la Campionatul Mondial al Femei IHF s-ar fi transformat într-o înfrângere mult mai categorică. Cu toate acestea, echipa asiatică, care nu s-a calificat până acum la vreun Campionat Mondial IHF, a rămas clar în urma României, singura echipă care a jucat vreodată în toate edițiile competiției emblematice mondiale de handbal. Cu toate acestea, în atac, România a avut o mare parte de ocazii ratate, mai ales în situații unu-la-unu cu Kalili Behfar.

Handbalistele de la SCM Gloria Buzău au contribuit cu 13 goluri la victoria României în meciul de debut la campionatul Mondial, Andreea Rotaru fiind handbalista de la echipa antrenată de Aurelian Roșca care a marcat cele mai multe goluri în acest meci.

România: Dumanska (10 interv./13 șuturi), Ciucă (5/13) – Laslo 6 goluri/7 șuturi, Dincă 6/10, Rotaru 5/6, Dindiligan 3/4, Ostase 3/5, Ilie 3/6, Moisă 3/7, Subțirică-Iovănescu 2/2, Harabagiu 2/2, Pintea 2/5, Bazaliu 2/6, Zamfirescu 1/1, Borș 1/2, Polocoșer. Antrenori: Adi Vasile, Bent Dahl.

Marija Petrovic, o altă jucătoare a gloriei Buzău prezentă la acest Mondial, a marcat 4 goluri pentru Serbia în victoria cu 25-21 în fața Poloniei. Petrovic a jucat 42 de minute în acest meci. În schimb, portarul Muntenegrului, Ljubica Nenezic, a avut o evoluție modestă în meciul pierdut în fața Sloveniei cu scorul de 18-20, portarul Buzăului neavând nicio intervenție reușită și a primit 12 goluri în cele 15 minute cât a stat în poarta naționalei Muntenegrului.

Foto: ihf.info

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.