Copil împuşcat într-o pădure din Sălaj, după ce a fost confundat cu un urs

0
274

 

 

Un incident cumplit a avut loc într-o pădure din zona satului Poiana Măgura, în judeţul Sălaj. Un copil a fost confundat cu un urs şi împuşcat în plin.

Băiat în vârstă de 14 ani, însoșit de un bărbat, se afla într-o pădure din apropierea satului Poiana Măgura din Sălaj, pentru a lua brazi. La un moment dat, copilul s-a apropiat de o baracă, în care se afla un bărbat. Speriat că ar putea fi atacat de un urs, acesta pus mâna pe arma de vânătoare şi a tras în direcţia din care a auzit zgomote.

 

 

Alicele l-au lovit pe copil în plin, în abdomen şi în mâini, rănile provocate fiind foarte grave.

„Duminică, la ora 17:30, Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj a fost sesizat, prin apelul de urgenţă 112, cu privire la faptul în pădurea aparținând de satul Poiana Măgura, comuna Sărmășag, o persoană a fost rănită prin împușcare.

Din primele verificări efectuate de polițiști a reieșit că, un vânător autorizat, în vârstă de 65 de ani, din comuna Măeriște, care deținea autorizație de vânătoare pentru ziua în curs, și-ar fi lăsat o armă de vânătoare, de calibru 16 milimetri, împreună cu muniția, neasigurate într-o baracă și a ieșit la plimbare.

În acel timp, un alt bărbat, în vârstă de 63 de ani, tot din comuna Măeriște, prezent în baracă ar fi văzut mișcare în pădure și crezând că sunt animale sălbatice, fără a fi autorizat în vederea deținerii de arme și muniții, ar fi luat arma și ar fi executat foc de armă în direcția respectivă.

Un minor de 14 ani, din comuna Măeriște, aflat în pădure, a fost rănit, prin împușcare, în zona abdominală și în membrul superior drept”, a declarat Ioana Rus, purtătorul de cuvânt al IPJ Sălaj, pentru sportulsalajean.ro.

Bărbatul care a tras cu arma a fost reţinut pentru 24 de ore, în timp ce copilul a ajuns în stare gravă la spital şi a primit îngrijiri medicale de specialitate. El a avut nevoie de sânge, după ce a pierdut o cantitate mare în timp ce era transportat din pădure către spital.

Sursa: Realitatea de Salaj

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.