Elevii și părinții, protest cu sorcove la Ministerul Educației

0
282

 

Mai multe asociații ale elevilor și părinților vor picheta  luni, 3 ianuarie, Ministerul Educației, într-un mod inedit față de situația din sistemul de învățământ.

„Mâine, 3 ianuarie, începând cu ora 12:00, reprezentanții Asociației Elevilor din Constanța, Asociației Elevilor din București și Ilfov, Federației Părinților și Aparținătorilor Legali și grupului civic „Părinții cer schimbare” vor fi prezenți în fața Ministerului Educației cu sorcove formate din crenguțe de brad pe care vor fi scrise solicitările lor, pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la impredictibilitatea învățământului și structurii anului școlar, problemele în organizarea testării elevilor, lipsa mijloacelor de învățare online, lipsa măsurilor pentru pregătirea școlilor pentru valul 5, lipsa transportului gratuit al elevilor și organizarea defectuoasă a olimpiadelor școlare,” anunță reprezentanții Asociației Elevilor din Constanța.

„Olimpicii, bătaia de joc a ministerului!”Elevii sunt  nemulțumiți de eliminarea unor materii(limba și literatura română, limba engleză și istorie) din lista celor la care se vor susține olimpiade și solicită Ministrului Sorin Cîmpeanu reintroducerea olimpiadelor scoase pentru a nu discrimina elevii și pentru a oferi tuturor oportunitatea de a performa indiferent de materie.

„Considerăm strigător la cer ca, după doi ani în care olimpiadele nu au fost organizate în mod nejustificat, acestea să fie reluate doar la anumite materii. Prin actuala listă, elevii ce performează în domenii umaniste ajung să fie discriminați, neavând posibilitatea de a-și materializa cunoștințele și de a beneficia de burse de performanță, în baza rezultatelor obținute. Criteriile de selecție a materiilor la care sunt organizate olimpiadele sunt de neînțeles, având în vedere faptul că două dintre disciplinele scoase, limba și literatura română și istoria, sunt discipline obligatorii la examenul de Bacalaureat,”susține Ariana Dudună, președinte AEC

Imagine

 

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.