Guvernul a adoptat OUG pe energie. Virgil Popescu: „Scade plafonul de la 1 leu pe kW, la 80 de bani pe kW”

0
305

Virgil Popescu – ministrul Energiei a anunțat, marți, că Guvernul a aprobat OUG privind măsurile pentru reducerea facturilor. Pentru energie, nimeni nu va plăti mai mult de 0,8 bani pe kilowatt/oră energie electrică şi 0,31 bani pentru kilowatt/oră la gaze naturale, indiferent de consum. Reducerea se aplică de la 1 februarie.

Guvernul a aprobat, în şedinţa de marţi, un nou set de măsuri de sprijin în domeniul energiei electrice şi al gazelor naturale.

„Astăzi am apobat OUG prin care, începând cu data de 1 februarie, se fac anumite modificări, în ajutorul oamenilor. Pentru toţi consumatorii casnici, scade plafonul de la 1 leu pe kW, la 80 de bani pe kW pentru energie electrică şi de la 37 de bani pe kW la 31 de bani pe kW, indiferent cât consumă.

Dacă, în plus faţă de acest lucru, consumă 500 kW lunar şi 300 de metri cubi lunar, atunci beneficiază de o compensare suplimentară şi va plăti 68 de bani pentru energie electrică şi circa 23 de bani pentru gazele naturale, aici vorbim de toate taxele incluse.

În plus, față de categoriile care erau înainte în lege – spitale, școli, grădinițe, universități, ONG-uri – am lărgit această schemă pentru aproape toți consumatorii non-casnici, cu excepția marilor consumatori de energie electrică care au beneficiat de OUG 81 pe o schemă de ajutor de stat aprobată de Comisia Europeană”, a declarat Virgil Popescu.

Sursa: Realitatea Din PNL

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.