Trupul alpinistei din Brașov care și-a pierdut viața în Bucegi a fost recuperat după aproape 3 săptămâni

0
263

Trupul Silviei Murgescu, alpinista care și-a pierdut viața în urmă cu aproape trei săptămâni, în Munții Bucegi, pe traseul Albişoara Gemenelor, a fost recuperat, astăzi, de salvamontiștii din Bușteni.

Corpul neînsufleţit, care a fost extras din munte cu ajutorul elicopterului şi a trei salvatori montani, a fost transportat la SML Ploieşti.

„Misiunea de evacuare a unei persoane decedate în Munții Bucegi s-a finalizat! Această acțiune complexă s-a realizat cu sprijinul comun, integrat al Inspectoratului General de Aviație al MAI  și al Salvamont Prahova. Reiterăm că încă de la momentul accidentului produs în Munții Bucegi, în urma căruia o persoană și-a pierdut viața, misiunea de evacuare a acesteia a fost activă, ea neputând fi executată până astăzi, din pricina fenomenelor meteo periculoase care ar fi putut pune în pericol echipajele de salvatori, aflate la bordul elicopterului SMURD. Trupul alpinistei a fost recuperat. Colaborare excelentă între echipajul IGAv al elicopterului 336, căruia îi mulțumim pentru profesionalism, și Salvamont. Trei salvatori montani au fost inserati prin troliere la locul respectiv, au realizat punctele de amaraj necesare, au pregătit victima pentru troliere și apoi s-a realizat extragerea”, este mesajul postat pe Facebook de salvamontiștii din Prahova.

Până astăzi, intervenţia nu a fost posibilă din cauza condiţiilor meteo nefavorabile de pe munte.

Sursa: Adevarul Zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.