Ministrul Finanțelor: Reducerea accizei la combustibil cu jumătate

0
303

Coaliția de guvernare a decis, marți, reducerea accizei la combustibil cu jumătate. Propunerea a fost validată, însă mai urmează discuții cu Comisia Europeană și marile companii distribuitoare de carburanți înainte de a fi aplicată. Odată cu reducerea accizei, prețul la pompă ar urma să scadă cu aproximativ 1,2 lei.

„Am propus liderilor coaliției soluția scăderii temporare cu 50% a accizei la combustibil, măsura care ar reduce prețul la pompă imediat cu peste un leu.

Propunerea a fost validată în ședința de azi, astfel că, în perioada imediat următoare, vom avea discuții cu Comisia Europeană și marile companii distribuitoare de carburanți pentru ca prețurile la combustibil să fie reduse la un nivel suportabil pentru toți consumatorii, fie ei persoane fizice sau companii.

Am venit la guvernare să luăm măsuri care să protejeze populația și firmele românești de impactul crizei energetice. Acesta este doar una dintre deciziile care vor constitui pachetul major de soluții ce au ca scop reducerea facturilor energetice și calmarea puseului inflaționist manifestat la acest început de an, a scris a scris, într-un mesaj pe Facebook, „ministrul Finanțelor Adrian Câciu

În ședința Coaliției s-a decis prelungirea și în luna aprilie a măsurilor privind palfonarea prețurilor la energie și gaz și compesnarea facturilor. Până în luna aprilie, ANRE ar trebui să prezinte propuneri pentru reglementarea prețurilor în energie pentru o perioadă de cel puțin șase luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.