Sibian reținut după ce a pretins că e medic și a consultat oameni, inclusiv un copil de 1 an

0
461

Un sibian de 36 de ani a fost reținut după ce a pretins că este medic și a consultat mai mulți oameni, inclusiv un copil de 1 an și 3 luni. A eliberat inclusiv rețete și bilete de trimitere.

Polițiștii din Sibiu au reținut, luni, un sibian în vârstă de 36 de ani, cercetat pentru exercitarea fără drept a unei profesii sau activități, înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, respectiv acces ilegal la un sistem informatic.

Potrivit Poliției, investigațiile au arătat că, pe 5 iulie 2021, sibianul s-ar fi prezentat la un cabinet de medicină de familie din localitatea Nocrich unde, cu încuviințarea medicului titular, ar fi oferit consultații unui număr de 15 persoane și ar fi eliberat ulterior două bilete de trimitere, precum și 20 de rețete medicale compensate integral sau parțial.

Printre pacienții tratați de pretinsul medic se numără adulți și copii, inclusiv un copil în vârstă de 1 an și 3 luni.

Cercetările au scos la iveală și faptul că, folosind user-ul și parola furnizate de medicul real, bărbatul ar fi introdus date în aplicația informatică ce este conectată la sistemul de asigurări de sănătate pentru decontarea serviciilor prestate, sume decontate ulterior.

Marți, bărbatul va fi prezentat instanței.

(sursa: Mediafax)

Sursa: Realitatea din Justitie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.