Circulație în condiții de iarnă pe mai multe drumuri, la nivel național. Ninge pe autostrada A3 Ploiești – București

0
329
 

Centrul Infotrafic a anunțat, marți, 1 martie, că se circulă în condiții de iarnă pe mai multe drumuri la nivel național. Ninge slab și pe autostrada A3 București-Ploiești, între kilometrii 7 – 23, fără depuneri pe suprafața de rulare. Centrul Infotrafic sfătuiește conducătorii auto să adapteze viteza la condițiile de trafic și de drum.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române a anunțat, marți dimineață, că pe mai multe drumuri, la nivel național se circulă în condiții de iarnă.

Pe autostrada A3 București-Ploiești ninge slab, între kilometrii 7 – 23, în județul Ilfov, fără depuneri pe suprafața de rulare.

Situația la nivel național:

  • Circulația rutieră este închisă pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 t, pe DN 3, pe tronsonul kilometric cuprins între loc.Cobadin și Ostrov, județul Constanța, din cauza viscolului.
  • Traficul rutier este îngreunat, circulându-se prin dirijare, pe DN 2A intersecție cu DJ 223, între loc. Horia și Crișan, jud. Constanța, din cauza unui tir care a derapat și a rămas imobilizat pe suprafața de rulare.
  • Se circulă în condiții de iarnă, fără precipitații sub formă de ninsoare, însă cu depunerea unui strat subțire de zăpadă pe carosabil, pe DN 22A,  între localitățile Topolog, jud. Tulcea și Hârșova, județului Constanța.

Pe autostrada A2 București-Constanța sunt semnalate precipitații sub formă de ninsoare, astfel:

  • km. 10-28, ninsoare ușor viscolită, fără depuneri pe partea carosabilă;
  • km. 28-64, fără precipitații, carosabil umed;
  • km. 64-120, carosabil umed, precipitații ușoare sub forma de ninsoare;
  • km. 120-144, ninge viscolit, se circulă în condiții de iarnă;
  • km. 144-160, precipitații sub forma de ninsoare, se circulă în condiții de iarna  cu depuneri pe suprafața de rulare
  • km. 160-212, dar și pe autostrada A4 Ovidiu-Agigea, ninge abundent, se circulă în condiții de iarnă, strat de zăpadă depus pe carosabil.

Precipitații sub formă de ninsoare slabă, fără depuneri pe carosabil, pe mai multe drumuri din județele Buzău, Călărași, Constanța și Vrancea în zona montană.

„Pentru reducerea riscului rutier, recomandăm conducătorilor auto să adapteze viteza la condițiile de trafic și de drum, să ia în considerare că distanța de frânare crește pe un carosabil umed sau alunecos, să-și asigure o bună vizibilitate prin parbriz, lunetă și geamuri laterale. Reamintim că pentru deplasarea pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei este obligatorie echiparea autovehiculelor cu anvelope de iarnă”, a precizat Centrul Infotrafic.

Sursa: Realitatea de Prahova

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.