Război Rusia-Ucraina, ziua 7. Trupele aeriene ruse au aterizat la Harkov

0
282

Trupe aeropurtate ruse au debarcat la Harkov, în cursul nopţii de marţi spre miercuri, a indicat armata ucraineană, făcând cunoscut că în oraşul din estul Ucrainei luptele sunt în curs de desfăşurare, notează AFP.

O fabrică de tancuri din Harkov a fost ținta bombardamentelor. Orașul Harkov, al doilea oraș ca mărime den Ucraina, după Kiev, este un important punct strategic din țară.

LIVE TEXT – AICI

 

Imagini din Harkov, după bombardamentele de aseară:

 

Două persoane au fost ucise şi altre trei rănite, în oraşul Jîtomîr, după ce o rachetă a lovit o clădire rezidenţială. Ar fi fost vizată o bază militară. 
Două persoane au fost ucise într-un atac aerian asupra oraşului Jîtomîr, la vest de Kiev, potrivit Serviciului de Stat de Urgenţă al Ucrainei, citat de BBC. Alte trei au fost rănite şi mai multe persoane ar putea fi prinse sub moloz, a mai transmis serviciul guvernamental.

Instituţia a anunţat că cel puţin 10 case şi un spital local au fost avariate în urma atacului. 

Potrivit The Kiev Independent, a fost vorba despre o rachetă de croazieră care a lovit o clădire rezidenţială din apropierea unui spital. Consilierul ministrului de interne Anton Heraşcenko afirmă că racheta era îndreptată către Baza Brigăzii 95 din Jîtomîr.

Trupe aeropurtate au debarcat la Harkov.

„Trupele aeriene ruse au aterizat la Harkov (…) şi au atacat un spital” local, a declarat armata ucraineană într-un comunicat pe reţeaua Telegram.

„Lupte sunt în curs între invadatori şi ucraineni”, potrivit comunicatului.

Acest anunţ a fost făcut în ziua a şaptea a ofensivei ruse din Ucraina, lansată la 24 februarie şi care s-a intensificat marţi.

Harkov, un oraş cu 1,4 milioane de locuitori în apropiere de frontiera cu Rusia, a fost vizat marţi de mai multe bombardamente care au făcut cel puţin zece morţi şi peste 20 de răniţi, potrivit autorităţilor locale.

La Mariupol, un port de la Marea Azov, peste o sută de oameni au fost răniţi marţi în tiruri ale forţelor ruse, potrivit primarului oraşului, Vadim Boicenko, citat de presa ucraineană.

La Herson, ale cărui intrări erau deja controlate de forţele ruse, acestea din urmă au preluat în cursul nopţii controlul asupra gării şi portului, potrivit primarului oraşului, Igor Kolihaiev, citat de media locale.

La Borodianka, la 50 de kilometri de Kiev, lovituri aeriene ruse au distrus marţi două clădiri rezidenţiale, potrivit prim-adjunctului ministrului de externe ucrainean, Emine Djeppar, care a distribuit un videoclip cu clădirile gri parţial în ruine, cu apartamente în flăcări.

Ploaie de BOMBE peste Kiev

Ministerul ucrainean al Apărării a mai indicat în cursul nopţii că se teme de un atac din Belarus.

„Trupele belaruse au fost puse în stare de alertă şi se află în zonele de concentrare cele mai apropiate de frontiera cu Ucraina”, a afirmat ministerul într-un comunicat pe Facebook.

În cursul zilei de marţi, serviciile ucrainene de informaţii au constatat o „activitate importantă” a avioanelor în zona de frontieră, iar acolo au fost observate convoaie de vehicule care transportau alimente şi muniţii, potrivit comunicatului.

Având în vedere aceste mişcări, Belarusul „probabil ar putea sprijini în viitor invadatorii ruşi în războiul ruso-ucrainean”, a avertizat ministerul.

„Atacuri cu rachete împotriva ţintelor militare şi civile” din Ucraina au fost lansate „sistematic” de pe teritoriul belarus de la începutul invaziei ruse din 24 februarie, a adăugat el.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.