Șeful ONU, avertisment ÎNSPĂIMÂNTĂTOR: Un conflict nuclear e POSIBIL. Oroare dezlănțuită asupra Ucrainei trebuie oprită

0
230

Avertisment sumbru lansat luni de secretarul general al ONU, care a spus că o escaladare a conflictului din Ucraina amenință ”întreaga umanitate”. ”Ucraina este distrusă în văzul lumii, această tragedie trebuei oprită,” a mai afirmat Antonio Guterres. 

„Perspectiva unui conflict nuclear, cândva de neconceput, este acum din nou în sfera posibilităților”, a spus Guterres reporterilor și și-a repetat apelul pentru încetarea imediată a ostilităților.

“Ucraina este arsă și distrusă în văzul întregii lumi. Această tragedie trebuie stopată. (…) Este timpul să oprim oroarea dezlănțuită asupra poporului ucrainean și să mergem pe calea diplomației și a păcii”, a mai precizat șeful ONU.

Guterres a anunțat că ONU va aloca încă 40 de milioane de dolari din fondul său central de răspuns la urgență pentru a intensifica asistența umanitară pentru Ucraina. „Această finanțare va ajuta la introducerea în țară a rezervelor critice de alimente, apă, medicamente și alte ajutoare pentru salvarea vieților, precum și asistență în numerar”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.