Zelenski: Avem informații că Armata rusă recrutează mercenari – Va fi cea mai proastă decizie a vieții voastre

0
332

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a afirmat că există informaţii conform cărora Armata Rusiei caută mercenari pentru a fi trimişi în război.

„Avem informaţii că Armata rusă recrutează mercenari din alte ţări, încercând să înşele cât mai mulţi tineri pentru a se înrola. Ştim că asta nu îi va ajuta. Aşa că acum îi avertizez pe toţi cei care vor încerca să se alăture ocupanţilor teritoriului nostru ucrainean. Aceasta va fi cea mai proastă decizie a vieţii voastre. O viaţă lungă este mai bună decât banii care vă sunt oferiţi pentru una scurtă”, a declarat Zelenski, într-un mesaj video postat pe Facebook în noaptea de joi spre vineri.

„Tuturor ruşilor care mă pot auzi acum, vorbiţi despre asta. Fiecare mamă care ştie că fiul ei a fost trimis în războiul împotriva Ucrainei să verifice unde este fiul ei. Şi mai ales acelea care nu îşi pot contacta copiii, cărora li s-a spus că au murit, dar nu au primit trupurile. (…) Noi nu am plănuit să luăm mii de prizonieri. Nu avem nevoie de 13 sau oricâte mii de soldaţi ruşi morţi. Nu avem nevoie de asta. Noi nu am vrut războiul ăsta. Noi vrem doar pace. Şi vrem să vă iubiţi copiii mai mult decât vă temeţi de autorităţi”, a continuat preşedintele ucrainean.

El a menţionat că s-a adresat Bundestagului, nu doar ca preşedinte, ci şi ca un cetăţean ucrainean, şi a spus că va continua să vorbească în „parlamentele şi pieţele” statelor partenere, cât va fi nevoie pentru a opri războiul.

„Pentru a reface integritatea noastră teritorială. Pentru a reda, ucrainenilor şi tuturor europenilor, pacea mult-aşteptată. Simt că suntem tot mai bine înţeleşi. În Europa, în lume, în diferite ţări”, a afirmat el.

Zelenski a adăugat că a discutat şi cu preşedintele francez Emanuel Macron.

„Întărim apărarea Ucrainei. Ne coordonăm paşii comuni spre pace. Sunt recunoscător pentru asta. Sunt recunoscător şi preşedintelui Biden pentru noul sprijin eficient pentru ţara noastră”, a spus el, adăugând că nu poate dezvălui toate detaliile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.