Elena Udrea, din nou în spatele gratiilor – Fostul ministru al Turismului a aflat sentința în dosarul „Gala Bute”

0
268

Fostul ministru al Turismului Elena Udrea se întoarce în arest după sentința în celebrul dosar „Gala Bute”. Mai exact, a aflat dacă va executa pedeapsa de 6 ani de închisoare pentru luare de mită şi abuz în serviciu sau dacă procesul va fi rejudecat în apel.

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis joi ce se întâmplă în perioada următoare în procesul în care Elena Udrea este condamnată definitv la şase ani de închisoare pentru luare de mită şi abuz în serviciu. 

Decizia este definitivă: Elena Udrea este condamnată la 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute.

Reamintim că, inițial, DNA a cerut rejudecarea dosarului pentru ca toți cei implicați  primească pedepse mai mari, acum procurorii anticorupție s-au răzgândit și cer aplicarea deciziei luate de către Curtea Europeană de Justiție și menținerea condamnărilor în acest sens.

Pe 4 aprilie 2022, DNA a cerut admiterea contestației în anulare și rejudecarea dosarului Gala Bute. Solicitarea a fost făcută după de contestația în anulare fusese deja făcută din 21 decembrie 2018, în condiţiile în care ÎCCJ a admis în principiu contestațiile în anulare ale inculpaților după decizia CCR legată de compunerea nelegală a completurilor de 5 judecători de la Înalta Curte.

Sursa: Realitatea din Justitie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.