Vasile Dâncu, despre pericolul unui război Rusia-NATO: Suntem vigilenți, dar nu ne impacientăm de amenințările lui Putin. Flancul estic se întărește

0
301

Vasile Dâncu nu crede în amenințările Rusiei legat de un război nuclear, de un conflict direct cu NATO și a transmis un mesaj către români că țara noastră, NATO sunt pregătite, iar Flancul estic este întărit permanent cu noi trupe. Ministrul Apărării a mai spus, în exclusivitate, la Realitatea PLUS, că orice scenariu este analizat, dar „nu ne impacientăm la orice amenințări din partea Rusiei și a lui Putin”.

„Noi am transmis tot timpul că România și NATO, cei care suntem pe flancul estic, că suntem într-o stare de vigilență. Dar asta nu însemnaă că avem date pentru o posibilă conflagrație mondiala, un conflict intre Rusia și NATO.

Rusia ameninta cu capacitati nucleare, dar vedem ca capacitatea lor de mobilizare în acest moment nu reușește să-l învingă nici pe vecinul ucrainean, pe  care-l credea ușor de învins, în trei zile.

Sigur ca suntem pregatiți, suntem vigilenți și NATO este pregătită. Toate hotărârile, întărirea Flancului estic din ultima vreme arată asta.

Astazi a venit un batalion din Portugalia, cu peste  200 de soldați. Suntem in constructia celui de-al doilea Battle Group din România, anunțat când a fost summit-ul extraordinar NATO. 

Deci noi , în mod serios, alaturi de NATO, consolidăm acest plan. Ultimul, sa speram in iulie, se va hotărî definitiv că Flancul estic va trebui întărit permanent, pentru că în acest moment suntem intr-o situație conjuncturală legată de acest conflict și de amenințarea Rusiei, a unor țări din NATO.

Sperăm că această întărire a flancului va fi una de permanență, chiar rotațională.

Asta înseamnă că, cu hotarare, privim orice scenariu, dar nu ne  dar nu ne impacientam de amenintarile celor de la  televizor sau ale analiștilor lui Putin”, a anunțat Vasile Dâncu, vineri seară, în exclusivitate, la Realitatea PLUS, în emisiunea Controversat, cu Ionela Arcanu. 

CITEȘTE ȘI: Vasile Dâncu demontează amenințarea Rusiei cu un război mondial: Este o încercare penibilă. „Marea putere” este un colos cu picioare de lut

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.