Evacuarea locuitorilor din Mariupol, blocată de bombardamentele forțelor ruse

0
191

Coridorul de evacuare de la Mariupol nu a funcționat deoarece în apropierea locului de adunare au început bombardamentele, așa că culoarul a trebuit să fie închis, spun oficialii de la Kiev.

„Nu e nimic mulțumitor la Mariupol. Totul merge foarte încet. Pe partea rusă, totul este foarte complicat, haotic, lent și, desigur, necinstit. Faptul că ieri pentru prima dată oamenii au mers direct de la Mariupol la Zaporizhia (sunt cele patru autobuze care au plecat ieri din Mariupol) dă speranță. Ne cerem scuze mariupolenilor care nu au asteptat evacuarea astazi. Bombardarea a început în apropierea punctului de colectare, ceea ce a forțat coridorul să fie închis”, a spus ministrul reintegrării teritoriilor ocupate temporar din Ucraina, Iryna Vereșciuk, pe Facebook.

Ea i-a asigurat pe locuitorii din Mariupol că autoritățile nu vor renunța să încerce să scoată oamenii de acolo atâta timp cât au vreo oportunitate.

Pe 21 aprilie trebuie să continue evacuarea femeilor, copiilor și bătrânilor din Mariupol. Urcarea autobuzelor a fost planificată pe Bulevardul Shevchenko de pe inelul de lângă centrul comercial „Port City” la ora 14.

Miercuri, 20 aprilie, patru autobuze de evacuare au părăsit Mariupol de-a lungul coridorului umanitar.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.