Cazurile de COVID au început să se înmulțească. Alexandru Rafila: „Singura măsură aplicabilă este să ne protejăm fiecare așa cum este mai bine”

0
191

Ministrul Sănătății – Alexandru Rafila a declarat, luni, că România a crescut de la o medie de 300 de cazuri COVID pe zi la 400. În privința măsurilor de precauție, oficialul spune că trebuie să ne protejăm fiecare „așa cum este mai bine”.

„Avem aproape 400 de cazuri pe zi, ca și medie și am crescut de la 300 de cazuri la 400 de cazuri. Germania înregistrează 100.000 de cazuri pe zi, dar semnul bun este că nevoia de servicii medicale spitalicești și mai ales de terapie intensivă a fost minimală în ciuda numărului mare de cazuri.

Sperăm să rămână la fel. Singura măsură aplicabilă este să ne protejăm fiecare așa cum este mai bine, în sensul evitării totuși a zonelor foarte aglomerate sau chiar a utilizării măștii în interior, acolo unde este o foarte mare densitate de oameni sau unde stăm un timp îndelungat, dar lucrul ăsta rămâne o decizie individuală”, a spus ministrul Rafila.

„Din păcate această extindere în unele țări din Europa a infecției care apare atât la persoanele vaccinate, cât și la cele care au trecut prin boală sau și cele vaccinate arată că transmisibilitatea acestei tulpini Omicron și a subvariantelor sale este înaltă și din păcate trecerea prin boală sau vaccinul nu protejează împotriva transmiterii, eventual împotriva formelor grave la persoanele din categoriile vulnerabile”, a mai spus Alexandru Rafila.

Sursa: Realitatea de Realitatea Medicala

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.