Prețurile la carburanți, compensate de la 1 iulie – Cine nu va beneficia de măsura Guvernului

0
210

Prețurile la carburanți vor fi compensate. Anunțul a fost făcut miercuri de premierul Nicolae Ciucă și președintele PSD – Marcel Ciolacu la finalul ședinței Coaliției. Cei doi au precizat, în cadrul unei discuții informale cu jurnaliștii, că de această măsură va beneficia toată lumea, mai puțin companiile aeriene. 

Liderii coaliției au ajuns miercuri seară la un acord privind prețul carburantilor. Decizia oficială privind compensarea parțială a prețului la pompă urmează să fie anunțată joi. Anunțul a fost făcut de către premierul Nicolae Ciucă și președintele PSD, Marcel Ciolacu.

Compensarea va dura cel puțin trei luni. Sumele necesare vor proveni din surplusul de încasări la buget datorat creșterii prețurilor. Compensarea parțiala va fi în sumă fixă, nu procentuală.

De această măsură va beneficia toată lumea, mai puțin cei din companiile aeriene.

Măsura va intra în vigoare pe 1 iulie, pentru 3 luni.

Acest ajutor nu va fi oferit exclusiv de stat. Compensarea va fi suportată într-o anumita proportie de la bugetul de stat și de o alta din bugetul companiilor. Liderii coaliției au precizat că, în această criză, companiile ce vând carburanti trebuie sa dea dovada de solidaritate, potrivit Realitatea PLUS. Aceștia nu au dorit să precizeze cu cât anume va scădea prețul la pompă.

S-au vehiculat sume intre 0,50 bani sau 1 leu. Cel mai probabil joi va fi anunțată suma finală, când va fi luată decizia în ședința de Guvern. Măsura va produce efecte de săptămâna viitoare, respectiv de la 1 iulie.

S-a discutat și de reducerea accizei pentru transportatori. Mecanismul va fi descris pe larg la ședința de mâine a Cabinetului Ciucă, potrivit Realitatea PLUS.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.