Bill Gates donează 20 de miliarde de dolari

0
206

Bill Gates a anunţat miercuri că va dona 20 de miliarde de dolari Fundaţiei Bill & Melinda Gates, luna aceasta, agenţia intenţionând să-şi intensifice cheltuielile, transmite CNBC.

”Câteva eşecuri globale uriaşe din ultimii câţiva ani i-au lăsat pe mulţi oameni descurajaţi şi să se întrebe dacă situaţia din lume lumea este destinată să se înrăutăţească”, a spus co-fondatorul Microsoft, care este a patra cea mai bogată persoană din lume, într-un tweet.

Gates a arătat că pandemia de Covid-19 aflată în curs, regresele legate de egalitatea de gen şi sănătatea femeilor, schimbările climatice şi războiul Rusiei împotriva Ucrainei sunt unele dintre problemele majore cu care se confruntă lumea în prezent.

”Sper că, dând mai mult, să putem atenua unele dintre suferinţele cu care se confruntă oamenii în acest moment şi să contribuim la îndeplinirea viziunii fundaţiei de a oferi fiecărei persoane şansa de a trăi o viaţă sănătoasă şi productivă”, a spus Gates într-un comunicat care anunţă angajamentul.

Fundaţia intenţionează acum să-şi majoreze cheltuielile anuale la 9 miliarde de dolari până în 2026, ceea ce marchează o creştere cu 50% faţă de nivelurile de dinainte de pandemie.

De la lansarea sa în 2000, Fundaţia Bill & Melinda Gates a fost una dintre cele mai bogate organizaţii filantropice din lume.

Gates a renunţat la rolul său de zi cu zi la Microsoft în 2008, pentru a petrece mai mult timp în organizaţia nonprofit. Bill şi Melinda Gates, la scurt timp după ce şi-au anunţat despărţirea, au promis 15 miliarde de dolari organizaţiei, în iulie anul trecut.

sursa foto: Fox Business

 

 

Sursa: Libertatea Zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.