Raed Arafat: „DSU nu e proprietate personală, de partid. Este a acestei țări, să o păstrăm așa!” – Ce au făcut Boc, Ponta, Tudose, Ciolacu

0
186

Raed Arafat a anunțat că va apăra sistemul de urgență – DSU, care nu este o proprietate individuală, ci aparține României, fiind sprijinit de toate partidele care au fost la guvernare până în prezent. Șeful DSU a explicat, vineri seară, la Realitatea PLUS, cum au ajutat fiecare guvern la crearea sistemului de astăzi, la dezvoltarea și dotarea acestuia.

„Am vorbit până au început, nu știu cum să le spun, comentarii, atacuri. Dialogul se face fara nicio problemă spunand cuiva hai sa discutam, sa imi explici, prima dată, nu să imi spui cum să rupem sistemul.

Am auzit eu să las de la mine, el să lase de la el. Ce facem? Noi facem negociere la legume, fructe, ce facem? (…) 

Iar chestia cu eu doresc monolog și el dialog, am iesit sa explic la atacuri, pe date. La dialogul pentru imbunatatire suntem foarte deschisi eu si colegii. Despre impartire… Orice impartire nu va duce decât la slăbirea lui , la distrugere si la multe probleme ale persoanelor si la pierderi de vieti din cauza acestor disfunctionalitati ce vor aparea fara nicio discutie”, a declarat Raed Arafat, vineri seară, la Realitatea PLUS, legat de afirmațiile ministrului Sănătății – Alexandru Rafila despre „monolog și dialog” între DSU și minister.

„Daca reduc numarul masinilor SMURD sau daca stric sistemul neștiind ce pun in locul lui, negociez pe viata dumneavostră. Eu am un sistem functional. De ce sa nu spunem ca vrem sa-l imbunatatim?

Venim cu idei să luam un medic cu rezidentiat de 5 ani si să-l punem pe ambulanță. S-a gandit cineva ce impact are? Analiză, analize pe care noi le facem permanent. Ar goli UPU-rile. Golind UPU, nu mai avem masini de Terapie Intensivă, s- ar putea sa nu  mai avem elicopterele. Bolnavii ajung la UPU cu Ambulanța, medicul va pleca inapoi cu ambulanta la alt caz și la UPU va fi gol.

Sistemul este facut astfel incat sa functioneze la limita. Umbli la sistem, umbli fara sa ai o gandire pragmatica, va duce la destramarea unui sistem care nu mai poate fi construit. Iar suferinta va fi a celor care trebuie sa fie deserviti”, a mai explicat Arafat.

Raed Arafat: SMURD nu poate funcționa fără celelalte. Sistemul de urgență nu-i o jucărie! Dacă îl dezintegrezi, nu mai funcționează!

„M-a mirat sa aud ca apar interese personale. Vreau sa inteleg ce interese personale apăr eu dupa 30 de ani de muncă? Nu poți să îmi spui că la acest moment apăr aspecte personale. N-am ce. Mie nu-mi vin bani de la interventii, de la nimic.

Dar, da! Apăr un sistem, am promis colegilor, le apăr munca, apăr munca multor oameni si sprijinul politic dat de aproape toate partidele care au fost la guvernare si care, toti, au avut un rol în dezvoltarea lui. Nu l-a dezvoltat Arafat singur. Câteva exemple:

Dacă Nicolăescu nu mă aducea la București să fac și imi spunea fă cum e la Mureș și în câteva județe, în toată țara, sistemul nu era asa.

Daca nu era Cseke sa facem  a doua licitatie de elicoptere, nu aveam bazele aeriene de astăzi.

Dacă nu era Ponta, nu aveam DSU si poate, fizic, nu aveam elicopterele, că nu dădea banii pentru ele. Primul elicopter a dat banii guvernul Boc, următoarele, petnru toate a dat guvernul Ponta. 

Daca nu era Tudose, langă el, Ciolacu, nu aveam cele 600 si ceva de milioane de euro ca sa cumparam toate echipamentele cu care ne mandrim acum la nivelul pompierilor si sistemului de urgență, elicopterele care urmează să vină, pleacă. Erau la masa si dl Tudose,  si dl Ciolacu.

Toți au participat, nu e o chestie de proprietate personală sau individuală sau a unui partid, e proprietate comună a acestei țări. Să o pastram asa”, a concluzionat Raed Arafat, la Realitatea PLUS.

Arafat a spus că nu simte nicio presiune asupra sa.

„Sincer, nu, în afară de ce aud. Pe nicio altă linie politică din partea coaliției nu a lăsat sa se schiteze o secunda ca ar fi de acord cu ruperea. Nimeni. Inteleg ca lumea nu doreste sa intre in astfel de scandal. Modificarea se face prin modificarea legii, mai multi trebuie sa vina si sa spun haideti sa destrămăm un sistem. (…)

Mai bun nu există, decât că ne întoarcem înapoi. Nu am auzit să zică haideți că facem mai bine. De ce stricăm o chestie care merge?”, a mai spus șeful DSU.

Sursa: Realitatea de Realitatea Medicala

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.