Percheziții în București, Ilfov și Prahova, într-un dosar de evaziune fiscală cu prejudiciu de 13,5 milioane de euro

0
186

Percheziții miercuri dimineață în municipiul București și județele Ilfov și Prahova, într-un dosar penal de evaziune fiscală, cu un prejudiciu estimat la 13,5 milioane de euro. Potrivit anchetatorilor, cei vizați ar fi omis evidențierea și declararea veniturilor reale, pe care le-ar fi obținut din vânzarea mărfurilor importate.

Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice – Sector 2, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au pus în aplicare trei mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul București și județele Ilfov și Prahova și două mandate de aducere, într-un dosar penal de evaziune fiscală, cu un prejudiciu estimat la 13,5 milioane de euro. 

Din datele şi probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că în perioada 2014 – 2015, un bărbat și o femeie ar fi creat și implementat un mecanism infracțional prin care, folosind trei societăți comerciale, ar fi omis evidențierea și declararea veniturilor reale, pe care le-ar fi obținut din vânzarea mărfurilor importate.

Din cercetări, s-a stabilit că valoarea totală a mărfurilor  vândute este de 188.227.360 de lei, prejudiciul produs astfel bugetului general consolidat al statului fiind de aproximativ 13,5 milioane de euro.

Sursa: Realitatea din Justitie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.