Ministrul Lucian Bode: ”Astăzi, protejarea graniţelor României înseamnă protejarea graniţelor Uniunii Europene”.

0
203

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a participat, joi, la evenimentul aniversar organizat de către Poliţia de Frontieră Română cu ocazia împlinirii a 158 de ani, el afirmând că ţara noastră îndeplineşte condiţiile de aderare la spaţiul Schengen de mai bine de un deceniu, contribuind la securitatea Europei în aceeaşi măsură ca statele Schengen.

Ministrul a precizat că este important ca angajaţii Poliţiei de Frontieră să rămână mobilizaţi şi extrem de implicaţi în misiunile zilnice de supraveghere şi control la trecerea frontierei de stat.

”Am participat astăzi la evenimentul aniversar organizat de către Poliţia de Frontieră Română cu ocazia împlinirii a 158 de ani de existenţă instituţională. Activitatea Poliţiei de Frontieră Române are o însemnătate deosebită, mai ales în contextul geopolitic regional actual, în care această structură emblematică a Ministerului Afacerilor Interne este chemată să asigure protecţia şi securitatea frontierelor României şi ale Uniunii Europene”, a transmis ministrul.

Lucian Bode a arătat că ”astăzi, protejarea graniţelor României înseamnă protejarea graniţelor Uniunii Europene”.

”Am subliniat în mod deosebit nevoia de implicare şi de colaborare între instituţii pentru atingerea cât mai curând a obiectivului strategic pentru România de aderare la spaţiul Schengen. Ţara noastră îndeplineşte condiţiile de aderare de mai bine de un deceniu, contribuind la securitatea Europei în aceeaşi măsură ca statele Schengen. Este important ca angajaţii Poliţiei de Frontieră să rămână mobilizaţi şi extrem de implicaţi în misiunile zilnice de supraveghere şi control la trecerea frontierei de stat. De asemenea, este esenţial să acorde şi pe mai departe o atenţie sporită combaterii infracţionalităţii transfrontaliere, care îmbracă forme din ce în ce mai diversificate”, a spus ministrul.

Bode a evidenţiat încă odată modul profesionist în care Poliţia de Frontieră a gestionat criza de securitate şi umanitară provocată de conflictul militar din Ucraina, angajaţii acestei structuri fiind primii care au intrat în contact şi au oferit sprijin celor peste 1,7 milioane de refugiaţi care ne-au tranzitat frontiera în ultimele 5 luni.

”Le-am cerut poliţiştilor de frontieră să îşi onoreze cu devotament şi integritate atribuţiile pentru că doar în acest mod vor contribui la consolidarea prestigiului instituţiei din care fac parte. Sunt convins că Poliţia de Frontieră va continua pe drumul modernizării şi dezvoltării instituţionale şi va arată aceeaşi preocupare majoră pentru asigurarea unui înalt nivel de dotare pentru supravegherea şi controlul frontierelor externe ale Uniunii Europene. Felicitări celor premiaţi astăzi pentru activitatea desfăşurată, pentru implicare şi sunt convins că Poliţia de Frontieră va fi şi pe viitor la fel de eficientă în misiunile încredinţate!”, mai spune ministrul Lucian Bode.

Sursa: Realitatea Din PNL

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.