Încă o mare companie de electricitate anunță că va întarzia facturile: „Nu vom percepe penalități și nu vom efectua deconectări”

0
192

O mare companie de electricitate, la care cel mai mare acționar este statul român, anunță o parte din clienți că va întârzia facturile. 

Electrica Furnizare, parte a grupului de furnizare și distribuție de energie Electrica SA, la care cel mai mare acționar este statul român, a anunțat o parte din clienți că va întârzia facturile, din cauza modificărilor legislative, dar spune că nu va percepe penalități și nu va efectua deconectări. 

Dragă client, 

Lucrăm la optimizarea sistemului informatic de facturare în vederea implementării celor mai recente modificări legislative, motiv pentru care emiterea facturilor poate înregistra întârzieri, atât pentru facturile în format fizic, cât și pentru cele electronice. 

Nu îți face griji dacă factura ta ajunge la o altă dată decât cea obișnuită; nu vom percepe penalități și nu vom efectua deconectări. 
Factura poate fi achitată utilizând una dintre numeroasele modalități de plată pe care ți le punem la dispoziție. 

Îți mulțumim! 

Echipa Electrica Furnizare” 

Cu câteva zile în urmă, asociația furnizorilor a transmis că emiterea facturilor privind consumul pe luna septembrie va întârzia, întrucât furnizorii nu au avut timp să-şi adapteze softurile de emitere a facturilor. Declarația a fost făcută de Dana Dărăban, director executiv al Federaţiei Asociaţiilor Companiilor de Utilităţi din Energie (ACUE), citată de Agerpres. 

Ea a explicat că OUG 119/2022 a fost emisă la 1 septembrie, cu aplicabilitate tot de la 1 septembrie, iar furnizorii au nevoie de cel puţin 30 de zile pentru modificarea softurilor. 

Dărăban a sfătuit clienţii care primesc o factură pe două-trei luni, pe care nu o pot plăti dintr-o singură dată, să discute cu furnizorul pentru eşalonarea plăţilor. „Atunci când vor veni trei facturi, dacă este nevoie, furnizorii vor oferi şi eşalonare”. 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.