Ciucă vrea discuții cu Dîncu după declarațiile controversate: „Poziția ministrului Apărării nu e poziția României”

0
116

Premierul Nicolae Ciucă îl bagă în ședință pe ministrul Apărării, după ce acesta a zis că singura șansă a păcii este negocierea cu Rusia. Premierul nu a vrut să spună dacă ia în calcul remanierea lui Vasile Dîncu. Cu toate acestea, șeful Executivului susține că opinia ministrului nu reflectă opinia întregului Guvern. „Acest aspect trebuie tranșat”, mai spune premierul. 

„Îl aștept pe domnul ministru să revină în țară. Trebuie să avem o discuție cât se poate de deschisă față de opinia dumnealui, nu este opinia Guvernului, trebuie sa tranșăm clar acest aspect”, a spus Nicolae Ciucă, joi. 

Vasile Dîncu a făcut, în urmă cu doar câteva zile, declarații care au stârnit controverse. „Singura şansă a păcii poate să fie negocierea cu Rusia. Ţările lumii, NATO, Statele Unite să negocieze pentru Ucraina garanţii de securitate şi o pace cu Rusia”, a spus Vasile Dîncu.

Și Klaus Iohannis a reacționat la opiniile ministrului Apărării. Preşedintele i-a transmis lui Vasile Dîncu să citească mai frecvent revista presei.

„Ucrainenii plătesc preţul de sânge în acest război şi trebuie să acceptăm ideea cu toţii că doar Ucraina va decide când, cum şi ce negociază. Această poziţie este poziţia noastră oficială, este poziţia oficială a UE şi probabil unii demnitari de la noi trebuie să citească mai frecvent revista presei să afle aceste poziţii”, a spus Iohannis.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.