Suma de aproximativ 50.000 de euro, ridicată în urma percheziţiilor în dosarul de delapidare în care este vizată şi o instituţie publică. Un administrator de firmă a fost reţinut

0
182

Poliţiştii au ridicat, în urma celor 14 percheziţii făcute în Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Călăraşi, într–un dosar de delapidare în care este vizată şi o instituţie publică, suma de aproximativ 50.000 de euro. Un bărbat, administrator al firmei prejudiciate, a fost reţinut în acest caz.

”În urma celor 14 percheziţii efectuate ieri, 2 noiembrie, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, lei şi valută în valoare de aproximativ 50.000 de euro şi documente contabile. În cauză, un bărbat, de 50 de ani, administrator în fapt al societăţii comerciale prejudiciate, a fost reţinut”, a transmis, joi, Poliţia Română.

Miercuri, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, au pus în aplicare 14 mandate de percheziţie domiciliară în municipiul Bucureşti şi în judeţele Călăraşi şi Ilfov, la sediul unei instituţii publice, la locuinţele persoanelor şi la sediile/punctele de lucru ale societăţilor comerciale implicate în activitatea infracţională, într-un dosar în care se fac cercetări pentru delapidare, în formă continuată, cu consecinţe deosebit de grave.

”Din cercetări a reieşit că, în perioada 2018-2022, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, 5 persoane şi-ar fi însuşit din gestiunea unei societăţi comerciale 15.520.918 lei (peste 3 milioane de euro), fără ca aceştia să fie folosiţi în realizarea obiectului de activitate al societăţii sau reprezentând plăţi aferente unor operaţiuni comerciale care nu s-ar fi derulat în realitate”, a arătat IGPR.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţie Române.

Echipele participante la operaţiune au fost constituite din ofiţeri şi agenţi de poliţie judiciară din cadrul I.G.P.R. – Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice, sprijiniţi de Institutul Naţional de Criminalistică şi Serviciul pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale.

 

Sursa: Realitatea Zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.