Nou protest al activiștilor de mediu. Tablou de Van Gogh expus în Roma, distrus cu supă

0
185

O nouă acţiujne a activiştilor de mediu din cadrul mişcării Ultima Generazione a avut loc la expoziţia Van Gogh de la Roma. Unii militanţi au aruncat cu supă de legume pe lucrarea „The Sower/ Semănătorul”, expusă la Palazzo Bonaparte, scrie agenţia Ansa.

Pictura este expusă în cadrul expoziţiei dedicate artistului care găzduieşte lucrările Muzeului Kröller-Müller din Otterlo şi este protejată de sticlă.

Imediat după acţiunea activiştilor, forţele de ordine au intervenit şi au închis sălile expoziţiei. Activiştii, după ce au aruncat supa de legume pe tablou, s-au lipit de perete şi au strigat lozinci împotriva folosirii cărbunelui şi referitoare la schimbărilor climatice.

Acţiunea a fost desfăşurată de patru membri ai mişcării ecologiste Ultima Generazione, ramura italiană a Extinction Rebellion care a desfăşurat deja proteste de acest tip în unele muzee din străinătate.

„Ne aşteptam la asta, nici o pagubă dar este un gest inutil”, a spus Iole Siena, preşedinte şi director general al Arthemisa, compania care organizează expoziţia din Palazzo Bonaparte dedicată lui Van Gogh, în această dimineaţă. 

„Semănătorul” provine, ca şi celelalte lucrări din expoziţie, din colecţia muzeului Kröller-Müller din Otterlo.

Sursa: Adevarul Zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.