Incendiul izbucnit la un centru de reciclare a deşeurilor din Chitila, stins sâmbătă dimineaţă

0
165

Incendiul care a izbucnit, vineri, la un centru de reciclare a deşeurilor din Chitila, în apropierea Capitalei, a fost stins sâmbătă dimineaţă, două autospeciale intervenind în acest sens în cursul nopţii.

Potrivit ISU Bucureşti-Ilfov, incendiul produs la centrul de reciclare a deşeurilor a fost stins sâmbătă dimineaţă, la ora 7.

”Resursele au fost retrase ân mod progresiv, iar pe timpul noptii au mai acţionat 2 autospeciale de stingere”, a precizat sursa citată.

Incendiul a izbucnit, vineri, la un centru de reciclare a deşeurilor din Chitila, manifestându-se cu degajări mari de fum. Pompierii au intervenit iniţial cu opt autospeciale de stingere, ulterior numărul acestora fiind suplimentat. Suprafaţa afectată era de 1.000 de metri pătraţi. Populaţia a fost avertizată prin mesaj Ro-Alert să evite zona. 

Potrivit ISU Bucureşti-Ilfov, stivele cu deşeuri aveau 10 metri înălţime, iar flăcările erau foarte mari.

Potrivit Ministerului Mediului, în incendiul de la Remat Chitila ardeau 35-40 de tone de deşeuri de echipamente electrice şi electronice (în special aparate frigorifice) decontaminate, care urmau să intre în procesul de reciclare. Acolo au ajuns şi comisarii de la Garda Naţională de Mediu care au evaluat situaţia, urmând să stabilească pagubele de mediu produse.

Agenţia pentru Protecţia Mediului Bucureşti monitoriza evoluţia calităţii aerului din zonă prin intermediul celor două staţii de monitorizare amplasate în proximitate: B9 – Bucureştii Noi şi B10 – Chiajna, a precizat Ministerul Mediului.

 

Sursa: Adevarul Zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.