Preţurile petrolului au scăzut cu circa 3 dolari pe baril

0
189

Preţurile petrolului au scăzut miercuri cu aproximativ 3 dolari pe baril, după ce datele din industrie au arătat că stocurile de ţiţei din SUA au crescut peste aşteptări şi din cauza temerilor că o revenire a cazurilor de Covid-19 în China ar afecta cererea de combustibili, transmite Reuters.

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au închid la 92,65 dolari pe baril, scăzând cu 2,71 dolari sau cu 2,8%, în timp ce contractele futures pentru ţiţeiul U.S. West Texas Intermediate (WTI) au închis la 85,83 dolari pe baril, scăzând cu 3,08 dolari, sau cu 3,5%. Indicii de referinţă au scăzut cu aproximativ 3% marţi.

 Stocurile de ţiţei din SUA au crescut cu 3,9 milioane de barili săptămâna trecută, până la 440,8 milioane de barili, pe măsură ce producţia de petrol a urcat la aproximativ 12,1 milioane de barili pe zi, au arătat datele Administraţiei de Informaţii pentru Energie din SUA.

Analiştii dintr-un sondaj Reuters se aşteptau la o creştere a stocurilor de 1,4 milioane de barili.

”Raportul a fost încă o dată mixt, dar înclinat spre piaţă urs, odată cu creşterea stocurilor de ţiţei şi a producţiei interne”, a declarat John Kilduff, partener la Again Capital din New York.

Stocurile de benzină din SUA au scăzut cu 900.000 de barili în cursul săptămânii, până la 205,7 milioane de barili, a spus EIA, în comparaţie cu aşteptările analiştilor dintr-un sondaj Reuters pentru o scădere de 1,1 milioane de barili.

Stocurile de produse distilate, care includ motorină şi păcură, au scăzut cu aproximativ 500.000 de barili, un declin sub aşteptări.

”Presiunii negative I se adaugă şi preocupările continue cu privire la viitoarea cale de creştere economică a Chinei, care ar putea determina ajustarea opiniilor privind cererea globală de petrol”, a declarat Jim Ritterbusch, de la Ritterbusch and Associates, într-o notă.

Sursa: Adevarul Zilei