Copiii susţin o simulare a unei şedinţe de Guvern, cu ocazia Zilei Internaţionale a Drepturilor Copilului

0
199

O şedinţă de guvern susţinută de copii, cu ocazia Zilei Internaţionale a Drepturilor Copilului. va avea loc, luni de la ora 11.00. Astfel, copiii vor lua locurile miniştrilor şi vor susţine o şedinţă de Guvern, unde „cei mici îşi vor prezenta viziunea şi aspiraţiile pentru România printr-o serie de proiecte pe care le vor propune în cadrul simulării reuniunii de la Palatul Victoria”, conform unui anunţa al Executivului.

Şedinţa va fi condusă de către consilierul de stat şi coordonatorul strategic al asistenţei umanitare din cadrul Departamentului pentru Responsabilitate Socială Comunitară şi Grupuri Vulnerabile, Mădălina Turza, mai arată  comunicatul de presă al Exectivului.

Evenimentul este realizat în parteneriat cu UNICEF România.

UNICEF este prezent în România şi în alte 190 de ţări şi teritorii pentru a promova supravieţuirea şi dezvoltarea copiilor din perioada copilăriei mici până la adolescenţă.

În România, UNICEF lucrează  împreună cu actori cheie precum Guvernul, Parlamentul, autorităţi locale, societatea civilă, sectorul privat, parteneri naţionali şi internaţionali şi mass media pentru a asigura accesul tuturor copiilor la educaţie timpurie de calitate şi la şcoală, pentru protejarea adolescenţilor şi monitorizarea drepturilor copilului, pentru protecţie socială şi pentru mobilizarea de resurse în beneficiul copiilor. 

 

Sursa: Adevarul Zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.