Kim Jong Un spune că scopul ţării sale este acela de a deţine cea mai puternică forţă nucleară din lume

0
149

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a declarat că obiecivul ţării sale este de a deţine cea mai puternică forţă nucleară din lume, în timp ce a promovat zeci de ofiţeri militari implicaţi în recenta lansare a celei mai mari rachete balistice din Coreea de Nord, anunţă presa de stat, citată de Reuters.

Anunţul vine după ce Kim a inspectat, vineri, un test al noii rachete balistice intercontinentale Hwasong-17 (ICBM) a ţării şi s-a angajat să contracareze ameninţările nucleare ale SUA cu ajutorul armelor nucleare.

Construirea forţei nucleare este pentru a proteja în mod fiabil demnitatea şi suveranitatea statului şi a poporului, iar „scopul său final este de a deţine cea mai puternică forţă strategică din lume, forţa absolută fără precedent în secol”, a spus Kim în ordinul de promovare a ofiţerilor.

El a numit Hwasong-17 „cea mai puternică armă strategică din lume” şi a spus că aceasta demonstrează hotărârea şi capacitatea Coreei de Nord de a construi în cele din urmă cea mai puternică armată din lume.

Oamenii de ştiinţă nord-coreeni au făcut un „salt minunat înainte în dezvoltarea tehnologiei de montare a focoaselor nucleare pe rachete balistice”” a mai spus Kim.

 

Sursa: Adevarul Zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.