Atenţionare de călătorie pentru românii care pleacă în străinătate. Anunțul făcut de MAE

0
164

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Regatul Belgiei că, în perioada 29 noiembrie – 1 decembrie 2022, va avea loc o grevă generală a lucrătorilor feroviari, context în care sunt posibile perturbări în activitatea transportului feroviar.

Potrivit MAE, se recomandă celor care intenţionează să călătorească cu trenul să urmărească pagina web a căilor ferate belgiene SNCB: https://www.belgiantrain.be/fr/travel-info/train-network-travel-info/strike.   

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Bruxelles: +3223475338, +3223436935, +3223441658, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României din Regatul Belgiei: +32497428663.    

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor web: http://bruxelles.mae.rohttps://www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie. 

 

 

Sursa: Realitatea Zilei