Alina Gorghiu, discuţii cu premierul Republicii Moldova despre eforturile autorităţilor de la Chişinău privind aderarea la UE

0
137

Preşedinta interimară a Senatului Alina Gorghiu a avut o întrevedere, marţi, cu prim-ministrul Republicii Moldova Natalia Gavriliţa, în marja Reuniunii miniştrilor afacerilor de externe din statele membre ale NATO. Gorghiu a salutat dinamica relaţiilor, precum şi consistenţa cooperării bilaterale într-o perioadă deosebit de dificilă, remarcând determinarea Guvernului de a continua reformele şi a avansa pe drumul integrării în Uniunea Europeană.

Alina Gorghiu a reiterat sprijinul acordat de România Republicii Moldova, în contextul eforturilor autorităţilor de la Chişinău privind aderarea la UE, accentuând faptul că este important ca acest demers să fie ireversibil şi să aibă rezultate palpabile pentru cetăţeni, potrivit comunicatului de presă al Senatului. 

Preşedinta interimară a Senatului a arătat că Platforma de Sprijin pentru Republica Moldova este deosebit de utilă şi din perspectiva extinderii sprijinului politic pentru Chişinău, fiind un instrument care trebuie valorificat atât pe dimensiunea de dezvoltare, cât şi pe cea politică.

 

Sursa: Adevarul Zilei